AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

3 december 2016

Logi Circle - övervakningskamera för hem och barn

Logi Circle är en ny övervakningskamera som håller koll på ditt hem när du är borta, eller så använder man den för att övervaka till exempel ett rum medan man är hemma. Man kanske vill se och höra (den har nämligen en inbyggd högtalare också) vad som händer i garaget eller i barnrummet? Allt görs via en App förstås och det rörliga materialet sparas i din telefon.

Kameran ser ut ungefär som en webbkamera, så jag skulle nog tro att det var en sådan om jag inte visste att det var en övervakningskamera. Den har inga knappar mer än av och på knappen på undersidan, utan allt sköts trådlöst via appen.
När man slår på kameran så blinker ett litet blått ljus och sedan visar appen hur man gör för att ansluta den till wi-fi. Man kan både livestreama i telefonen (alltså se vad som händer precis nu där kameran är placerad) och den kan även ta ögonblicksbilder då något händer i rummet, till exempel om en dörr öppnas, belysning tänds eller släcks eler om något rör sig. Den lagrar bara i ett dygn så man måste spara det lokalt om man vill ha det kvar. Det går även att prenumerera på Circle Safe, en slags videoprenumeration som ger dig tillgång till dina filmklipp i en hel månad. Där kan man tillexempel spara dagsklippen och namge dem, till exempel "Idas 6-års kalas" eller "vecka 1 december 2016".

Logi cirkle övervakningskamera- så här lätt kan den fästas på sin magnetiska laddningsring på väggen eller i taket.
Logi cirkle övervakningskamera- så här lätt kan den fästas på sin magnetiska laddningsring på väggen eller i taket.

Kameran är trådlös och har inbyggda högtalare så att man kan kommunicera med sitt hem och tvärtom. Den laddas via en laddningsring som man ställer den på, och den har tunn platt kabel så att den inte ska synas så väl. Man kan lyfta av kameran och flytta runt den vid behov, men batteriet håller i ett halvt dygn bara, så ska man vara borta en helg och vill se vad som händer hemma så får man så lov att plugga in strömkabeln. Prislappen på denna trevliga pryl är kring 2000 kr. Kanske en bra julklapp till någon i familjen så kan man själv också använda den om man vill (man får tänka lite smart när det gäller julklappar inom familjen tycker jag ;-)
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.logitech.com/sv

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår