AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

22 september 2013

Luftrenare behövs bara i Kina?

På Ifa-mässan presenterade flera företag sina nya innovativa luftrenare. De kan styras via en app på mobiltelefonen och en sensor mäter av luften i rummet. Man kan få ett meddelande skickat till sig där apparaten talar om att "nu är det dags att starta luftrenaren". Luftrenare är storsäljare i Japan och Kina, men det säljs såklart inte så många här. Vissa av apparaterna kommer inte ens att saluföras mot Sverige. Jag känner stor tacksamhet för att luften vi andas både utomhus och inne i våra hem är så pass rent att vi kan andas fritt utan att behöva ha gigantiska luftrenare i varje rum.

Aircleaner Samsung och Philips Foto: Annika Rådlund
Aircleaner Samsung och Philips Foto: Annika Rådlund

Nedre bilden: En stor luftrenare från Samsung som har en kamera ovanpå. Genom den kan man via telefonen övervaka rummet. Apparaten har även en sensor som känner av när luften blir dålig - den sänder då ett meddelande till telefonen att man bör starta luftrenaren. Övre bilden: En konceptrenare från Philips som kommer att säljas mot Asien, och kanske vissa städer i Europa?

Philips
Ifa

Gilla gärna Allt om bostad på facebook!Nyckelord:

Detaljer

Elektronik

Inredning

Mässor

Nyheter

Övrigt

Prylar

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår