AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

12 september 2014

Måla lådor och skapa en egen personlig hylla

All som behövs för att skapa den här härliga förvaringshyllan är trälådor i olika storlekar, bra måleriverktyg, maskeringstejp och färg. Hur lådorna målas och staplas avgörs förstås av tycke och smak, men för att underlätta arbetet är det bra att först göra en plan för själva målningen. Första steget är att slipa lådorna där du önskar att måla. Torka sedan av lådorna med en mikrofiberduk för att undvika att slipdammet fastnar i färgen. Maskera sedan de ytor du önskar med en tunn maskeringstejp. Grundmåla sedan de ytor på lådorna som ska målas, låt torka och täckmåla två gånger. Det bästa med det här pysselprojektet är att du kan anpassa hyllorna efter ytan där de ska vara och även använda kulörer som matchar övrig inredning. Barnen kan även vara med och måla, så blir det ännu trevligare.

Anza
Anza

Hur lådorna målas och staplas avgörs endast av tycke och smak, Tesa maskeringstejp, från 65 kr. Anza Platinum Sneställd Lackpensel, från 119 kr. Anza Elite rollerset 10 cm för extra fina underlag, från 84 kr. Färg och penslar från Anza finns hos bland annat Bauhaus.

Anza instruktionsfilm om hur man målar lådorna
BauhausNyckelord:

Detaljer

Inspiration

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår