AlltomBostad

Måla trälasyr

Måla trälasyr

Trälasyren låter träets egen struktur lysa igenom.

Trälasyren låter träets egen struktur lysa igenom. Detta gör att fabriksgrundat virke inte är lämpligt att lasera. Skydda fönster, buskar, plattor och andra ytor som du inte vill skall stänkas ner.

Lasera på nytt trä

1. Behandla med Grundolja LF på ändträ.

2. Måla två gånger med Trälasyr.

Lasera på tidigare laserat trä

En omlasering av en fasad ger oundvikligen en mörkare yta. Det går inte att byta till en annan trälasyrkulör. Det går att fräscha upp en laserad fasad genom en sk halvlasering, vilket innebär att man späder den valda trälasyrkulören med 80% färglös Trälasyr. Ytan fräschas då upp utan att den blir väsentligt mörkare.

1. Tvätta fasaden noga. Fasadtvätt tar effektivt bort smuts och fett och mattar dessutom ned underlaget så att du får bra fäste för den nya färgen. Om du drabbats av alger och mögel på fasaden ska du dessutom behandla med ett tvättmedel som desinficerar underlaget. Använd skyddsglasögon och gummihandskar när du tvättar.

2. Måla en till två gånger med Trälasyr beroende på fasadens kondition

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår