AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

22 maj 2015

Många fördelar med robotgräsklippare

En robotklippare frigör inte bara tid för oss hus- eller fritidshusägare, man får även en tät och välklippt gräsmatta. För något år sedan intervjuade jag trädgårdsmästaren Bo Rappne angående gräsklippning och han berättade varför robotklippare gör att gräsmattan blir mycket bättre redan efter en eller ett par säsonger. Eftersom man klipper ofta och allt småklipp ramlar ner i gräset så göds gräset sig själv, och blir därmed starkare och mer motståndskraftig mot till exempel mossa och ogräs. Mattan blir därför tätare och finare. Här kan du läsa artikeln i sin helhet; Bättre gräsmatta med en robotklippare.

I år har en av våra test-journalister testat gräsklippare och kom fram till att det var en av Husqvarnas modeller som var den bästa i testet. Läs mer om det här.
Jag gillar egentligen att klippa gräset för det ger både sol och motion, men jag skulle vilja ha en robotklippare för att få mer tid till andra saker i trädgården, som de där vinbärsbuskarna som inte blivit ansade på flera år eller döda trädgrenar som behöver sågas bort.

Husqvarna Automover robotgräsklippare
Husqvarna Automover robotgräsklippare

Husqvarna Automower kan klippa sluttningar upp till 45% lutning och har en mängd funktioner, bland annat GPS, som har koll på vilken del av gräsmattan som behöver klippas, och en vädertimer som automatiskt anpassar den dagliga klippningen till hur mycket gräset växer. En robotgräsklippare är i grunden energieffektiv och avger nästan inga utsläpp under användningen. Ljudnivån har också sänkts sedan de första robotklipparna kom för 20 år sedan. Ja, så man kan säga att det finns många fördelar med en robotgräsklippare.Nyckelord:

Prylar

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår