AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

11 maj 2012

''Masonite: Memoriam'' på Svenskt Tenn startar idag!

Idag öppnas utställningen ''Masonite: Memoriam''. Det är en serie skåp exklusivt framtagna för Svenskt Tenn av designduon Folkform, som består av Anna Holmquist och Chandra Ahlsell. Som utgångspunkt i möbeltillverkningen är återfunna originalskivor av träfiberskivan Masonite från 1929. De kombineras i skåpen med de allra sista skivorna som tillverkades innan Sveriges sista Masonitfabrik lades ner i april 2011.
Folkforms fyra olika modeller av skåp visas tillsammans med föremål från samma tid ur Svenskt Tenns sortiment, såsom Josef Franks Nationalmuseumskåp och textilmönstret Terrazzo.
Som vanligt är det en njutning att titta på allting på Svenskt Tenn, så om du har vägarna förbi passa på att gå in! Rekommenderar även det lilla caféet som finns inne i butiken, bredvid textilavdelningen. Där kan man dricka underbart te med små godsaker till.

Foto: Svenskt Tenn
Foto: Svenskt Tenn

Masonitskivorna som skåpen är formgivna av fann man i ett gammalt lager. Det rör sig om de allra första produktproverna i olika färger och med olika ytstrukturer från 1929. I skåpen har de kombinerats med nyproducerade Masonitskivor. Varje skåp är unikt och säljs efter utställningen, priser 16 000-75 000 kronor. Utställningen finns att se i butiken på Strandvägen 5 fram till den 10 juni.

Tidigare om Svenskt Tenn på Allt om Bostad
I Bloggen om Svenskt Tenn 
Svenskt TennNyckelord:

Besök

Butik

Historia

Inredning

Inspiration

Nyheter

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår