AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

23 oktober 2016

Med växtlampor överlever växterna

Det är inte bara vi människor som behöver ljus under den här mörka tiden på året. Det finns speciella lampor som gör att vi vaknar till ordentligt på morgonen, och då sover man även bättre på kvällen. Växter brukar inte heller trivas i mörker, de är ju vana att egentligen växa ut i naturen där de får naturligt solljus ett visst antal timmar per dag. Tyvärr är ju dagarna väldigt korta under vintern och himlen kan ju ibland vara helt täckt av grå moln vilket gör att det inte är så mycket ljus som når in genom fönstret och in i hörnen.... Men det kan man råda bot på med hjälp av växtlampor! Då mår växterna prima och vi får samtidigt bättre inomhusluft - för det är det man får som tack tillbaka från växterna. Med dessa lampor kan man även ha växter i rum där det inte finns några fönster alls. Om man inte vill köpa hela armaturen så kan man köpa själva "glödlampan" bara, med speciellt ljus för växter och sätta dem i en vanlig lampa.

Anoda växtlampa från Plantagen
Anoda växtlampa från Plantagen

Välj vilken växt du vill oberoende tillgången på naturligt ljus. Anoda växtbelysning smälter in i rumsinredningen och ger ljus i mörka hörn, dessutom praktiskt med lampfoten som skyddar underlaget mot eventuell fukt från krukan. Den här modellen finns både som fönster och golvmodell, 499 kr/999 kr hos Plantagen. Vill man bara köpa själva växtlampan (glödlampan) så kostar de 349 kr hos Plantagen.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 


www.plantagen.seNyckelord:

Belysning

Inredning

Ljus

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår