AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

26 mars 2015

Miljövänligare gräsklippning

På trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar kan man både få inspiration och lära sig mer om växter och annat som rör trädgården. I år fanns bland annat Aspen på plats som berättade om fördelarna med att använda alkylatbensin till gräsklipparen. När det gäller farliga kolväten är alkylatbensin upp till 99 % renare jämfört med vanlig bensin och den är även i stort sett fri från skadliga ämnen som svavel, bensen och aromater. Så alkylatbensin är alltså ett bättre val för både miljön och för den som kör gräsklipparen.

Akrylatbensin Foto: Annika Rådlund
Akrylatbensin Foto: Annika Rådlund

Akrylatbensin är ett smartare val ur miljösynpunkt och den ska hålla gräsklipparmotorn renare än vad vanlig bensin gör, därför ska man inte behöva byta till exempel tändstift eller serva motorn lika ofta.
I genomsnitt använder man 8–10 liter bensin till sin gräsklippare varje år och byter man ut dessa liter mot alkylatbensin kostar det cirka 100–150 kronor mer, beroende på om man köper alkylatbensin på dunk eller tankställe. Men istället så spar man in på både miljön och det ska vara skonsammare för både människa och klippare. Låter som om det är värt en hundring, tycker jag.
www.aspen.seNyckelord:

Mässor

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår