AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

9 oktober 2014

Mina favoriter just nu

Material som används på lite oväntade sätt och gamla välkända prylar som tar steget in i framtiden genom att dyka upp i en ny och oväntad form är något man kommer att se mycket mer av framöver, tror jag. Hantverksmässiga inredningsprylar är trendigt just nu, handblåst glas och handgjorda tyger. Glas möter läder och tyger med speciella infärgningstekniker är spännande inredningsdetaljer. Här är några prylar som jag har som favoriter just nu.

Lyktan - Bankeryd, Ylva Skarp, Gallery Pascale, Holmegaard, Lidby Living
Lyktan - Bankeryd, Ylva Skarp, Gallery Pascale, Holmegaard, Lidby Living

Tänkvärda ord
Ylva Skarp är formgivaren som har blivit känd för sina citat och mönster skrivna med kalligrafi på inredningsdetaljer. Hennes ateljé finns på familjens gård i Dalarna och därifrån kommer dessa tänkvärda ord. www.ylvaskarp.se (bild på mugg)
----------------------------------------
Läderdetaljer
Glas tillsammans med skinn är det senaste från danske Holmegaard. Design with light finns både som kammarljusstake och för blockljus. Design: Maria Berntsen www.holmegaard-design.se (bild på glasljusstakar med läderrem)
............................................................
Lysande kork
Inredningsdetaljer i oväntade material ger hemmet en spännande prägel. Bordslampan Stella är tillverkad i kork.
www.lyktan-bankeryd.se (bild på bordslampa i kork)
--------------------------------------------------------------
Äpplet
Skålen La Pomme från Gallery Pascale är inspirerad av den gamla tidens bonbonnierer, en skål för konfektyr. Vacker både med och utan innehåll. Design: Mattias Stenberg.
www.gallerypascale.com (bild på äppelformad skål)
--------------------------------------------
Handgjorda tyger
Kärleken till Mallorca och passionen för det genuina hantverket ligger till grund för allt som Lidby Living gör. Tillverkning sker ofta enligt urgamla traditioner, men med nyskapande design. Kudden i Ikat-tyg är tillverkat i hälften lin och hälften bomull.
www.lidbyliving.se (bild på kudde)

Gallery Pascale
Holmegaard
Lidby Living
Lyktan - Bankeryd
Ylva SkarpNyckelord:

Belysning

Detaljer

Inredning

Inspiration

Nyheter

Prylar

Textil

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår