AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

1 maj 2014

Mixern krossar all is och hallonfrön

Jag har inte riktigt förstått vad det är för skillnad på de superdyra mixarna och de billigare varianterna, man förstår förstås att motorn måste vara starkare. Men nu vet jag skillnaden. Med en motorstark mixer kan man krossa is på 2 sekunder (vilket ibland inte funkar alls med andra mixar, eller så börjar det lukta bränt om man kör is eller något annat som går trögt...) och även andra saker tas ned till sina allra minsta beståndsdelar. Som till exempel hallonfrön (fröna som finns naturligt i bären) de blir inte krossade i min mixer, men i en starkare mixer så krossas de och märks inte alls i till exempel en smoothie. Även nötter klarar en starkare mixer av, och den kan skapa en ljuvlig nötkräm (om man inte är allergisk som jag då, då får man bara se men inte röra).
Just den här mixern, Vitamix, som jag var och tittade är dessutom enkel att göra ren. Man häller i vatten och lite diskmedel och pulsar ett par gånger (vrider upp och ner effekten så att vattnet höjs och sänks), sen häller man ut vätskan och sen är det klart! Bra mycket enklare än att skruva i sär den som man ibland får göra på vissa modeller. Min behöver man inte skruva isär men det är svårt att komma åt att göra rent vid knivarna. På den här mer motorstarka varianten så snurrar det så fort så knivarna rengör sig själv med diksmedelsvattnet. Den ska även vara väldigt hållbar (ca 20 år) men det vet man inte förrän man har sett det.

Vitamix Foto: Annika Rådlund
Vitamix Foto: Annika Rådlund

Vitamix- stort plus för motoreffekten som gör att man superenkelt kan göra en soppa snabbt. Den kan göra en mjuk soppa av morötter och andra rotfrukter och grönsaker i ett naffs. Plus även för att den är enkel att göra ren. Minus för priset (ca 6000 kr och uppåt) och även minus för utseendet. Man har sett snyggare mixar. Finns på välsorterade köksbutiker och på nätet, på bland annat Bagaren och kocken.

 

Bagaren och kocken
V
itamixNyckelord:

Kök

Mat

Övrigt

Prylar

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår