AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

7 februari 2013

Möbler med 10-gruppens mönster!

Sundlings har funnits sedan 1907 och de har gått från att ursprungligen tillverka klädnypor till möbler. Nya spännande samarbeten har nu inletts med några kända svenska formgivare. Från och med Stockholm Furniture Fair 2013 presenterades deras nya möbler framtagna i samarbete med 10-gruppen respektive Peter Andersson, Rolf Fransson, Mats Theselius och Andreas Roth. Se så fina 10-gruppens sideboard och skåp blev!

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Sundslings samarbete med 10-gruppen har resulterat i de här fina förvaringsmöblerna som visades upp på Stockholm Furniture Fair.

Kuriosa: 10-gruppen bildades 1970 av tio unga textilformgivare, som ville få möjlighet att kontrollera hela processen från första skiss till färdigtryckt tyg och erbjuda god svensk design. Idag ägs och drivs 10-gruppen av de tre ursprungliga formgivarna och grundarna. De samarbetar även med möbel- och tapetföretag.

10-gruppen

H Sundling AB

 Nyckelord:

Inredning

Mässor

Nyheter

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår