AlltomBostad
Moderna Trähus i Norden AB

Visa alla produkter från: Moderna Trähus i Norden AB

Trähus från Moderna Trähus i Norden AB

4 öar kring ett ljuskors - Se mer på vår hemsida

4 öar kring ett ljuskors

Arkitekternas ledord: ”Sammansatt, morgonljus, dagsljus, kvällsljus”

Ännu en låda! Men vänta lite, det är fyra små lådor helt uppglasat emellan. Detta ljuskors kommer att ge ett unikt ljus som spelar, lever och förändras under dygnets ljusa timmar på ett sätt som de flesta rum aldrig kan göra. Och med ett kombinerat sadel- och sargtak.

Under samarbetet mellan Moderna Trähus och arkitektbyrån Midander I Mingues kom vi fram till att vi vill väcka tankar, funderingar & känslor med dessa skisser. Visa att gränsen för vad som är ett hus och ett hem kan vara något helt annorlunda mot gängse norm

Atriumhus, Outside In - Se mer på vår hemsida

Atriumhus, Outside In

Arkitekternas ledord: ”Gårdshuset, öppet eller slutet.”

När man först ser dessa skisser från utsidan så kanske man ställer sig frågan om de har glömt fönster. Men om man låter det sjunka in så förstår man att ljus och utsikt inte alltid behöver vara någonting som kommer utifrån, från fjärran. Här flödar istället ljus in från innergården i mitten och lyser upp huset, och ger det liv på ett nytt sätt. Den vackert gröna blomsterklädda kullen i mitten på atriumet ger liv till innergården men också in till själva huset. Observera också hur blomsterkullen ger insynsskydd mellan sovrummen.

Klassiskt sluttningshus - Se mer på vår hemsida

Klassiskt sluttningshus

En klassiks tappning på ett hus i sluttning med vackra detaljer och balkong / terrass i alla väderstreck. Öppen övervåning med samspel mellan kök, matplats och vardagsrum där ryggås taket ger extra rymd.

Koja Royal - Se mer på vår hemsida

Koja Royal

Arkitekternas ledord: ”Fritidshuset, ett hus som sträcker sig upp mot trädkronorna i en skog, fågel, fisk eller mittemellan.”

Ett litet hus, men hur högt är det egentligen? Sovrum som ligger ovanför den utvändiga takterrassen, varför eller egentligen varför inte? Tänk att vakna, gå ner förbi trädkronorna för att en stund senare sitta ibland dem ute, även om det regnar och äta sin frukost! Kan det bli mer känsla av koja

New England - Se mer på vår hemsida

New England

Ett fantastiskt hus inspirerat av amerikansk östkust. Ser större ut en det verkligen är och är fyllt av liv, vinklar och vrår. Det här huset är ritat för access och ute social ytor i samma väderstreck.

Parhus från Moderna Trähus - Se mer på vår hemsida

Parhus från Moderna Trähus

Parhus från Moderna Trähus - Se mer på vår hemsida

Parhus från Moderna Trähus

Prästgården - Se mer på vår hemsida

Prästgården

Vår version av en Svensk klassiker, mittskeppet utgör själva grunden i detta hus, det är rikligt upp glasat likt gamla mangårdsbyggnader med punch veranda. Centralt placerat är förstås kakelugnen som ger rätt känsla och fantastisk värme.

Sekelskifteshus - Se mer på vår hemsida

Sekelskifteshus

En tillbakablick mot ett gånget sekel. Stort lant kök med separat matsal. Väl tilltagna rum med grosshandlar känsla, masterbedroom med eget bad och dressing room. Ett hus fyllt med klassiska detaljer för rätt känsla och estetik och härlig inre takhöjd om 3 meter.

Space Ship One - Se mer på vår hemsida

Space Ship One

Arkitekternas ledord: ”Hem och arbetsplats under samma tak”

Vad tittar jag på? Vilken våning är upp, vilken är ner? Är det verkligen ett hus? Eller är det något slags avancerad rymdkapsel för oförskämt förmögna eller framtida presidenter? Man måste titta ett tag för att förstå vad man faktiskt ser och hur det hänger ihop. Här ändvänds volymer, olika block som sinnrikt hör ihop och bildar en enhet för två ändamål. Vad är fasaden gjord av? Hur högt i tak blir det i arbetsrummet? Houston, we have a house…..

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår