Molntapet i taket

Molntapet i taket

Välkommen tillbaka till verkligheten, säger mina arbetskamrater till mig efter att jag nu kommit tillbaka efter föräldraledigheten. De rosa molnen av babylycka hänger dock kvar litegrann samtidigt som jag är glad att vara tillbaka i vuxenvärlden.
Under ledigheten inredde jag ett barnrum till min son Elmeri. Rummet är ett vindsrum och har ett lågt snedtak och istället för att bara måla taket valde vi att tapetsera det med sagolika snirkliga silvermoln från Sandbergs. Det är en fantastisk känsla att titta upp i taket när man kommer upp för trappan!
Elmeri tycker att det är väldigt kul att titta på de olika sakerna som hänger ned från himlavalvet; en flygare i trä inköpt på någon marknad, en luftballong i återvinningskonst av Mona Edorsson- Brinck, en grodmobil i trä från Thailand samt diverse flygplan och insekter.
Sandbergs tapet Ebba med luftballonger blir säker också jättefin på ett snedtak. Kom ihåg att inte lägga tapetvåderna vertikalt för då flyger ballongerna liggande...
På den inre väggen satte vi tapeten Lilly, även den är från Sandbergs tapetkollektion Kaspar & Saga II. Jag älskar den och blir lika glad varje gång jag tittar på landskapet av kullar, träd, tåg, moln och bokstäver! Den påminner mig så mycket om min egen uppväxt på 70-talet då det var samma stil på mitt nattlinne, t-shirts och sängkläder.
På den andra kortsidan samt de låga sidoväggarna blev det en vit tapet och trägolvet rollade jag med vit mellanblank färg. På väggen intill det lilla fönstret flyger Nils Holgersson ut på sin underbara resa….

1. På väggen: tapeten Lilly från Sandberg Tyg & Tapet i färgen brun (finns även i två andra färgkombinationer, en med rött och en med mörkgrönt) I taket: tapeten Claudia som också kommer från Sandbergs tapetkollektion Kaspar & Saga II. Den finns även i rosa eller blått med metallicmoln. Tips: Sandbergs har tyger som passar till tapeterna. Perfekt om man vill sy en hissgardin, lektält, kuddfodral, flaggor eller annat.

2. En krokodil från IKEA flyger i en luftballong av återvinningskonst av Mona Edorsson-Brinck .

3. En liten pilot av trä flyger över rummet. 

4. Elmeri leker med en barnvagn som han ärvt efter min faster. Tips: Sök efter gamla dockvagnar på loppisar och på säljsidor på nätet. De är perfekta att förvara leksaker i.

5. Nils Holgersson på sin underbara resa! Prydnadsfigur som fanns i huset när jag köpte det. Nu har han dock flygit från köket till barnrummet...

Facebook Twitter Google Plus Google Plus