AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

16 augusti 2014

Morakniv lanserar köksknivar!

Cervera har från och med i höst exklusiv ensamrätt på köksknivar med rött respektive svart skaft från familjeföretaget Morakniv. Företaget, som har en lång historik av att producera knivar till det professionella köket, har nu vidareutvecklat en serie som riktar sig till konsument. Knivarna har utvecklats i nära samarbete med professionella användare och yrkesskickliga hantverkare och är tillverkade av svenskt, rostfritt stål vid den lokala fabriken i Mora. Det ökade intresset för matlagning och de råvaror som vi väljer att tillaga har också lett till en ökad efterfrågan på hållbara och genomarbetade köksredskap. Morakniv, med en tradition av knivtillverkning som sträcker sig över hundra år tillbaka i tiden, går hand i hand med dessa nya köksideal, säger Cervera om den nya satsningen. Jag har varit och spanat in de nya knivarna och de är verkligen snygga och förvånansvärt lätta, speciellt kockniven blev jag förvånad över att den var så lätt. Vilket jag tycker är positivt. Sen att det är en Morakniv ju gör ju saken helt klart coolare.

Morakniv Cervera Foto: Annika Rådlund
Morakniv Cervera Foto: Annika Rådlund

I höstens kollektion av moraknivar finns allkniv, brödkniv, filékniv, kockkniv samt en skalkniv. Pris från 399 till 999 kr, hos Cervera. De rödfärgade skaften ska efterlikna mahogney, genom ett gammalt infärgningssätt som man använde förr. Alla knivar har Morasknivens kända sigill på bladet.

 

CerveraNyckelord:

Kök

Mat

Nyheter

Prylar

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår