AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

29 april 2018

MotMyra - nytt miljövänligare medel mot myror

Har det börjat dyka upp myror i och kring huset? På våren brukar jag alltid inhandla ett par myrdosor som jag plcerar inne i huset ( en i hallen bland annat eftersom dörren ofta står öppen när man är hemma och vädret är fint) och en i vardagsrummet. Det brukar hjälpa, har man sett ett par myror inne före det så ser man dem inte mer efter att man placerat ut dosorna. Om det börjar bli spring på terrassen av myror så brukar jag dra ut myrpulver kring det området och sedan försvinner de.
Myrornas jakt på föda och cellulosa kan ju snabbt bli ett problem, både inne, ute (på till exempel terrasser) om man inte gör något åt det direkt.
Jag har nu sett att Greenline har en serie som heter MotMyra som ska vara effektivt mot myror både inom- och utomhus, och samtidigt vara skonsammare mot miljön.

Greenlines serie MotMyra finns både Myrpulver och Myrdosa Foto: Miljjöcenter
Greenlines serie MotMyra finns både Myrpulver och Myrdosa Foto: Miljjöcenter

MotMyra Myrpulver ska vara ett effektivt och långtidsverkande myrpulver för användning utomhus. Pulvret kan strös ut direkt eller blandas med vatten för utvattning på större ytor, till exempel i gräsmattan eller på större stenlagda ytor. Pulvret verkar dubbelt – dels genom direktkontakt, dels genom att myrorna äter av pulvret och bär det med sig tillbaka till boet.

Greenline har även en sådan där dosa som jag berättade om, som man placerar inomhus. Det är täckta, färdigdoserade dosor med lockande gele som verkar både genom direktkontakt och genom att myrorna tar med sig gelen till boet. För användning inomhus och utomhus.

GreenLine har produkter för den som vill ha en naturlig trädgård i balans, med minimal påverkan på miljön. De använder produkter hämtade från naturen.
Källa: Mijöcenter

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

 Nyckelord:

Nyheter

Övrigt

Tips

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår