AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

5 september 2015

Mumin i dvala

För den som samlar på muminmuggar från Arabia så är det snart dags för säsongens nya mugg. Den nya illustrationen kommer att finnas i handeln mellan oktober och februari. Årets motiv handlar om historien när Mumintrollet oväntat vaknar mitt i den mörkaste vintern, samlar mod och tar steget ut ur Muminhuset för att bli det första mumintroll som får uppleva vintern.
Produkterna är designade av Tove Slotte och inspirerade av Tove Janssons bok Trollvinter som kom ut 1957. Den nya designen kombinerar finstämda vita, grå och svarta element med färgglada inslag.
Jag har inte haft någon tanke på att samla på muminmuggar, men med åren har vi fått fler och fler i present från Finland. Jag gillar dem jättemycket för det finns alltid något nytt att upptäcka på dem. Det enda är att jag är rädd att någon ska gå sönder, eftersom tidigare utgåvor kan vara svåra att få tag på igen. (Och nu hoppas vi lite i smyg att vi ska få den nya muggen i jul...)

Mumin i dvala / Arabia
Mumin i dvala / Arabia

"Nu har jag allting. Jag har hela året. Vintern också. Jag är det första mumintrollet som har levat ett helt år.” - Mumintrollet, Trollvinter, 1957

De nya produkterna har en något sömnig karaktär. Mumintrollet står mitt i det tomma vardagsrummet med en oljelampa i sin hand och betraktar sina sovande föräldrar.
Mumin i dvala finns i butik från oktober 2015 till och med februari 2016 och i serien finns en skål, två kaffeskedar och den populära muggen (bra juklapp) i normal och ministorlek.

www.arabia.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.Nyckelord:

Nyheter

Porslin

Presenter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår