Navy Chair

Navy Chair
Den extremt hållbara och miljövänliga stolen Navy Chair i aluminium, som ursprungligen tillverkades för den amerikanska flottan på 40-talet, har nu fått en uppföljare producerad av 111 återvunna pet-flaskor. Efter fyra års research, designarbete och materialtester har amerikanska Emeco i samarbete med Coca-Cola lyckats ta fram en variant av den klassiska aluminiumstolen – exakt samma form, men nu i återvunnen plast. Målet var att skapa en unik och ekologiskt hållbar produkt av hög kvalitet, med lång
hållbarhet och som väcker ha-begär.

-Vi är oerhört stolta över att få vara den svenska parten i det här samarbetet, säger Senabs vd Anders Dahl. Det är fantastiskt att vi 2010 har lyckats få fram en så här snygg stol i återvunnen plast.
Jag tror att 111 Navy Chair kommer att bli en minst lika stor designikon som originalet i aluminium. Den klassiska amerikanska stolen, som synts i allt från Hollywood-filmer till avancerade modebilder, anserades 1944 och har blivit en inredningsikon.

Nya 111 Navy Chair i plast finns i sex färger: Red, Snow, Flint, Grass, Persimmon, Charcoal. Pris: 2.490 kr. Senab äger distributionsrätten i Sverige.

Facebook Twitter Google Plus Google Plus