AlltomBostad
 

Nerostein bänkskivor

Nerostein bänkskivor

När man byter bänkskiva eller köper nytt köks står man oftast och undrar, vilken stensort skulle man välja? Vi hjälper dig lite på vägen, genom att förklara för- och nackdelar:

Granit – Magiskt naturmaterial .På grund av sin goda värme- och köldbeständighet är granit ett idealiskt material i köket –heta stekpannor, kastruller och grytor kan ställas direkt på bänkskivan. Med riktigt underhåll håller graniten sig håller i hushållet praktiskt taget för evigt. En granitbänkskiva är enkel att rengöra och allmänt räcker det med en fuktig trasa.

Marmor - Marmor är den mest kända och uppskattade metamorfa bergarten vars fina utseende betonas av speciell ådrig struktur och djärva färgnyanser. Ren marmor som består av mineralen kalcit är vit, men föroreningarna ger den ett randigt, flammigt mönster. Marmorns eleganta utseende håller sig i flera år och när det gäller bänkskivor, så har man att göra med ett klassiskt och tidlöst val. Till exempel vet erfarna bagare att marmons naturliga låga temperatur gör att den är idealisk för att skapa och förbereda olika bakverk på. Innan man beslutar sig för detta mycket uppskattade inredningsmaterial ska man dock vara medvetenom några saker. Som bänkskiva kräver marmor stor försiktighet och mer underhåll. I och med att den är mjukare och porösare än till exempel granit, är den mycket mindre rep- och smutstålig. Särskilt försiktig ska man vara med sådana livsmedel som rödvin, kaffe och té, oljor och juicer.

Kvarts - Detta industriellt framställdamaterial består till ca 95 procent av naturliga mineraler. För att uppnå den rätta färgnyansen och konsistensen, tillsätts det man kåda som bindeämne och olika färgämnen. Om man jämför kvarts- och granitbänkskivor är deras egenskaper strot sett lika, men inte identiska.Värmetålighet är inte samma. Kvartsstenens fördel är att dess jämna struktur och bred färggamma ger möjligheten att skapa ett mycket personligt kök. Bland de rikliga ljusa tonerna är vit kvartssten särskilt populär eftersom det inte finns någon helt vit sten (t.ex. granit) i naturen. De olika färgnyanserna i kvartsstenens breda färggamma kan enkelt kombineras och inpassas med många andra material. Extra populära är marmorliknande sorter och Noble Collection – material som liknar natursten.

NYHET! Vi har fått in extra stora stenskivor i kvarts – 3400 x 1900mm. Kunder kan beställa stora köksöar och långa bänkskivor i några kvartssorter utan skarv. Det är en stor fördel. Vi är första med så stora stenskivor på svenska markanden. Förut var det möjligt att beställa så stora stenskivor bara i några mörka granitsorter.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår