AlltomBostad
 
NIBE AB Contura

Visa alla produkter från: NIBE AB Contura

Brasugnar & Kaminer från NIBE AB Contura

Braskaminer - Se mer på vår hemsida

Braskaminer

Contura Braskaminer finns i en mängd varianter och är väldigt lätta att förälska sig i. Flera av braskaminerna finns i svart, vitt och grått, och med många praktiska tillbehör. Vill du se maximalt av elden ska du köpa en braskamin från Contura.

Täljstenskaminer - Se mer på vår hemsida

Täljstenskaminer

Täljstenskaminer alstrar och lagrar värme med mycket god effekt. Täljstenens långa avsvalningstid gör att värmen från en täljstenskaminen blir jämnare och varar längre. Uppvärmningen tar lite längre tid, men när stenen väl blivit genomvarm efter en stunds eldning ackumulerar den värmen.

Kakelkaminer - Se mer på vår hemsida

Kakelkaminer

Kaminer med kakelugnskänsla som är klädda med specialtillverkat kakel. Contura kakelkaminer är det perfekta valet för dig som älskar kakelugnar men samtidigt vill se elden – du behöver inte välja utan kan få både och!

Eldstäder och murspisar - Se mer på vår hemsida

Eldstäder och murspisar

Våra moderna eldstäder och murspisar är energieffektiva, har hög verkningsgrad och uppfyller de krav på täthet som ställs i nya hus. Satsa därför på kvalitet och välj en eldstad som är täthetskontrollerad och som tar all förbränningsluft utifrån. Förbränningstekniken hör till marknadens absolut bästa vilket enkelt uttryckt innebär att veden räcker längre och uppvärmningen är mer effektiv.

Kamininsatser & Spiskasetter - Se mer på vår hemsida

Kamininsatser & Spiskasetter

Med Contura får du en spisinsats som du enkelt kan anpassa till din öppna spis. Vi har även större kamininsater för dig som vill designa och mura upp din egen eldstad. Välkommen till Contura!

Gjutjärnskaminer - Se mer på vår hemsida

Gjutjärnskaminer

Gjutjärn är ett vackert och robust material med värmelagrande förmåga. Våra gjutjärnskaminer är moderna, lättskötta och har ett effektivt konvektionssystem. Oavsett vilken gjutjärnskamin du väljer får du en nätt och robust kamin som sprider skön värme.

Elektriska eldstäder - Se mer på vår hemsida

Elektriska eldstäder

Drömmer du om en eldstad, fast du av olika anledningar inte kan eller vill ha en vedeldad braskamin? Då är den elektriska Contura Radiance en perfekt lösning. Contura Radiance finns i flera färger, storlekar och utföranden. Den kan integreras i väggen eller monteras utanpå och användas med eller utan värmeeffekt. Lågorna sprider samma fina stämning som naturlig eld och du kan skapa precis den miljö du önskar till ditt hem.

Smarta tillbehör - Se mer på vår hemsida

Smarta tillbehör

Du har säkert förstått att Conturas grundmodeller redan från början tillfredsställer de flesta smaker. Kanske har du också hittat din favoritkamin. Då är det dags att välja tillbehör! Tack vare våra snillrika, småländska konstruktioner går det att få en helt personlig Contura som passar dina behov.

Skorstenar - Se mer på vår hemsida

Skorstenar

En minst lika viktig del som valet av kamin är valet av skorsten. Du ska tryggt kunna lita på att skorstenen på ett säkert sätt transporterar bort rökgaserna från din kamin. Vår skorsten ger maximal säkerhet och är konstruerad och godkänd för de flesta biobränslen, och det bästa av allt är att Premodul gör det möjligt för dig att installera din kamin nästan var du vill i huset.

Kaminväljaren från Contura - Se mer på vår hemsida

Kaminväljaren från Contura

Den finns en Contura för varje hem. Vi är säkra på att (minst!) en av våra modeller passar dig, men förstår att det kan vara svårt att hitta vilken. Låt kaminväljaren hjälpa dig!

Braskamin Contura 556 Style - Se mer på vår hemsida

Braskamin Contura 556 Style

De generösa sidoljusen på braskaminen gör att du kan se elden från flera vinklar i rummet. Luckan i glas ger ett lätt och modernt uttryck, samtidigt som de rena linjerna i designen gör att kaminen smälter in i ditt hem, oavsett vilken stil du föredrar. En nyhet vi är säkra på att du kommer att uppskatta är att luckan kan öppnas utan handskar eftersom handtagen inte blir varma.

Eldstad Contura i51 - Se mer på vår hemsida

Eldstad Contura i51

Med generösa glas på tre sidor och en rymlig brännkammare är Contura i51 verkligen en insats för det moderna hemmet. Tekniken under den estetiska huven är särskilt anpassad till hus med modern uppvärmningsteknik som bildar under­tryck. Contura i51 finns med flera olika omramningar, bland annat betong, plåt och täljsten.

Täljstenskamin Contura 556T Style - Se mer på vår hemsida

Täljstenskamin Contura 556T Style

Contura 556T med gjutjärnslucka är en täljstenskamin med stora sidoljus som visar mycket av elden. Täljsten är naturligt värmelagrande vilket ger dig bästa effekt av din kamin. Täljstenen med sina naturliga nyansvariationer gör varje kamin unik.

Täljstenskamin Contura 720T - Se mer på vår hemsida

Täljstenskamin Contura 720T

Contura 720T ger dig det bästa av två världar: den är tack vare sin kantiga form nätt och lättplacerad och har en värmelagrande omramning i täljsten. Ett generöst glas visar mycket av elden.

Braskamin Contura 35 låg - Se mer på vår hemsida

Braskamin Contura 35 låg

Contura 35 låg i plåt är en kamin med stor valfrihet: du kan välja mellan blank vit plåt eller sober svart plåt. Kaminerna har topp i glas och sidoglas för att visa mer av elden. Luckan kan fås helt i gjutjärn eller med en glasfront.

Braskamin Contura 596G Style vit, glaslucka - Se mer på vår hemsida

Braskamin Contura 596G Style vit, glaslucka

Contura 596G Style i vit omramning med glaslucka är en utveckling av en av de mest älskade modellerna i hela Contura sortiment. Contura 596G Style vit har vit omramning, generös glaslucka och stora sidoljus som visar mycket av elden. Toppen i gjutjärn är lackerad i matchande vitt. Contura 596G Style vit kan fås med flera tillbehör, till exempel vridplatta och extra värmemagasin med Powerstone.

Braskamin Contura 870 Style - Se mer på vår hemsida

Braskamin Contura 870 Style

Contura 870 Style på pelare är en nätt braskamin formad som en superellips och perfekt att lysa upp exempelvis ett hörn eller en annan svårmöblerad del av hemmet. Glasluckan är generös och visar mycket eld. Contura 870 finns i svart och grått och du kan välja bland flera tillbehör som vridplatta och olika toppar, till exempel i glas eller rostfritt stål.

Braskamin Contura 850 - Se mer på vår hemsida

Braskamin Contura 850

Contura 800 har hittat sin inspiration i den berömda superellipsen. Formen gör denna kamin kompakt och trevlig; den är bara 36 cm djup och 46 cm bred vilket gör den mycket lätt att placera även i små utrymmen. Tack vare den fina formen har vi kunnat sätta in generösa glas utan att brännkammarens effektivitet påverkas. Contura 800 är en riktig liten storhet!

Braskassett Contura i5 - Se mer på vår hemsida

Braskassett Contura i5

Braskassetten / kamin-insatsen Contura i5 är designad med samma moderna formspråk och omsorg om detaljer som alla våra eldstäder. Den smälter lätt in i miljön, samtidigt som den ger rummet en ny stil. Med en insats / braskassett i den öppna spisen tas värmeenergin från veden tillvara mycket mer effektivt, och du minimerar risken att få in rök i rummet.

Gjutjärnskamin Contura 52 - Se mer på vår hemsida

Gjutjärnskamin Contura 52

Denna gjutjärnskamin är formgiven av svenska Myra design. Med sin raka former och täckta sidor finner den sin plats både i den moderna stilen och i den mer lantliga.

Kakelkamin Contura 790K - Se mer på vår hemsida

Kakelkamin Contura 790K

Contura 790K är en kakelkamin som tack vare sin nätthet är lättplacerad. Den skapar uppmärksamhet genom sin form och inte sin storlek. Den kompakta brännkammaren är effektiv och passar vedlängder på cirka 33 cm. Med olika tillbehör får kaminen den personliga stil som passar dig.

Lokala återförsäljare

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår