AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

1 augusti 2015

Ny app som rapporterar om översvämmningar i hemmet!

Översvämningar är inte den enda faran för husägare. Små, oupptäckta vattenläckor i köket eller källaren kan utvecklas till stora problem medmögel om de inte upptäcks i tid. Verisure Security har nu lanserat en ny, väldigt smart pryl.  Det är  vattendetektorer som placeras i riskområden som till exempel i köket, under diskbänken och diskmaskinen, samt bakom kylskåpet och vid tvättmaskinen. Varje detektor har en liten tråd som kan upptäcka även små mängder vatten. Om vatten detekteras, så skickas ett meddelande direkt till användaren via en smartphone app. Jag älskar ny teknik!

Anmälan går också direkt till en övervakad larmcentral, där professionell hjälp kan ringa kunden eller sätta in en akut åtgärd. Om man då är bortrest, så kommer en vakt skickas ut för att besöka hemmet och kontrollera läckan. 
Jag har själv varit med om ett läckage ur en tvättmaskin, som inte var igång men  ändå på något sätt tappade in vatten som sedemera läckte ut på golvet, och det var inte kul. Det var i och för sig i ett våtrum men det var ändå inte roligt att ta reda på detta iskalla vatten mitt i vintern och alla prylar som flöt runt i det... hade varit mycket bättre om det upptäckts tidigare.

Foto: Verisure
Foto: Verisure

Typiska riskområden:
Kök
• Ett högriskområde och det viktigaste rummet att installera en vattendetektor i huset eller lägenheten. Trettio procent av alla hem-vattenskador inträffar i köket. Risken för skador har ökat under de senaste tio åren på grund av en ökning av köksmaskiner med en direkt ansluten vattenförsörjning. 

Där rören är anslutna
• Moderna hus har ofta ett skåp eller visst område i huset med de flesta av röran till vattenförsörjning, golvvärme med mera. Detta är ett område med hög risk för läckage. Där är det bra att placera en detektor i skåpet/området, utan att belasta den på ledande metallytor och se till att den tar emot en signal.

Värmeenheter som använder vatten
• Detektorn är även användbar för att upptäcka läckor, särskilt om uppvärmningsanordningen som exempelvis en panna eller värmepump är placerad i ett rum som saknar ett vattentät golv eller avlopp. I varje fall gör den stora volymen vatten som lagras i en värmepanna det viktigt att vara medveten om eventuella läckage, oavsett golvtillstånd.

www.verisure.seNyckelord:

Nyheter

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår