AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

20 juni 2014

Ny Ikea kollektion- ett samarbete med kvinnor i Indien

Ikea stöttar självhjälpsprojekt i Indien, och nu gör de affärer med kvinnor som driver små företag i byar runt om på landsbygden. Detta betyder att i avlägsna områden kan kvinnor bekämpa fattigdomen genom att tjäna ihop en trygg inkomst till sina familjer. Bra initiativ Ikea - och det är såklart ett strategiskt i reklamsyfte också.. Textilkollektionen som heter Mångsidig börjar säljas den 27 juni består av handbroderade kuddfodral, handgjorda korgar och sittpuffar i naturliga och hållbara material. Målet med kollektionen är att ge kvinnor på landsbygden i Uttar Pradesh, Rajasthan och Karnataka att förändra sina liv till det bättre. Det är bara att hoppas att de får bättre betalt än vad H&M blev känd för att betala sina textilarbetande kvinnor.

Mångsidig / Ikea
Mångsidig / Ikea

Kollektionen Mångsidig, säljstart: 27 juni 2014 Kollektionen är tillfällig och säljs på utvalda IKEA varuhus i Sverige: Kungens Kurva, Barkarby, Malmö och Älmhult. All vinst från försäljningen av kollektionen ska återinvesteras i samarbetet med sociala entreprenörer för att stödja en positiv ekonomisk, hållbar och social utveckling. Hoppas att de får fler uppdrag än bara denna kollektion.

 

IkeaNyckelord:

Inredning

Nyheter

Sovrum

Textil

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår