AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

10 september 2016

Ny lyxig dukningsserie genom samarbetet Dyrberg/Kern och Fyrklövern

Glamour, filmen The Great Gatsby och 20-talets Art-deco är i ropet just nu. Tänk er vida champagneglas med guldkant och textilier i ljust rosa och svart....då vet du åt vilket håll det lutar. För att få mycket inspiration till stilen så besök Haymarket by Scandic, gamla PUB-huset vid Hötorget i Stockholm som nu har byggts om och renoverats, där har man inrett i precis den här stilen jag pratar om. Även restaurang Mr French i Stockholm (nere vid vattnet nedanför slussen vid Gamla stan) är en källa till inspiration.
Men det jag skulle komma till är att smyckesvarumärket Dyrberg/Kern och porslinsföretaget Fyrklövern har gjort ett samarbete som de lanserade i augusti. Där man anammar den här stilen.
Tillsammans har de skapat Diamond, en exklusiv serviskollektion inspirerad av den vita diamantens slipningar. Servisen är lyxig, har ett internationellt modernt formspråk där utvalda delar i kollektionen är handmålade med äkta guld för en förhöjd känsla av lyx. I den exklusiva Diamond Golden Collection bestående av ljuslyktor, skålar, vaser och kuverttallrikar i finaste fältspatporslin har servisen dekorerats med guld i 18 K. Glammigt!

Porslinet Diamond och glasen Diamond Crystal Collection från Fyrklövern
Porslinet Diamond och glasen Diamond Crystal Collection från Fyrklövern

Med inspiration tagen från 1920-talets "The Great Gatsby" har Fyrklövern och Dyrberg/Kern tagit fram en glaskollektionen Diamond Crystal Collection som passar ihop med porslinet i serien  Diamond. Den rymliga champagnekupan samt vin- och vattenglasen i kristall passar bra ihop med porslinets diamantmönster och det går förstås att matcha med annat porslin också.
De italienska kvalitetsbesticken Diamond Golden Cutlery i rostfritt stål 18/10 är guldpläterade för en fulländad dukning. Lite som pricken över i:et. Dan ju vara lätt att glömma bort besticken, man har en superfin servis och inser sedan vid dukningen att besticken i blått och silver inte alls går i hop med den guldglammiga dukningen....

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.fyrklovern.seNyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Nyheter

Porslin

Presenter

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår