AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

2 januari 2014

Ny takstege och glidskydd

När sotaren var hit så tyckte han att fästningarna på min takstege inte var de bästa, det finns nu andra krav på hur de ska se ut. Takstegen som jag har har nog suttit på taket ett tag...Nu vet jag inte om det kanske är bättre och enklare att köpa en helt ny stege där det finns de rätta infästningarna och allt är enligt reglerna. Jag har nu kollat in de här från Heri. De har även utrymningsstegar och annat om du har ett högt hus där det kan vara svårt att ta sig ner på marken vid tillexempel en brand.

Heri
Heri

Takstege Plåttak med halksäkra stegpinnar. Stegbredden är 400 mm. Passar till alla taklutningar. I leveransen ingår: stege, takdistanser, dubbla infästningar, bultsatser, rostfria staps. För godkänd infästning gäller takdistans max c/c 2000 mm, stålplåt min 0,5 mm. Takstegen är godkänd enligt SS 12951. Pris från 1316 kr hos Heri.
Glidskydd för montering på takstegen. Monteras längst ned på takstegen för att förhindra att den lösa takstegen glider längs hängrännan. Pris: 195 kr hos Heri.

 

Heri

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår