AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

10 mars 2015

Nya muminporslinet - bra student- eller doppresent

I sommarsäsongens kollektion av Arabias muminporslin har illustratören Tove Slotte velat framhäva sommarens fräscha färger och skapa motiv med en mer berättande form. Genom att göra en djupdykning i originalberättelserna mixat med en gnutta fantasi har hon fått fram en färgglad kollektion med somrig känsla. Ni som är inbitna samlare vet precis hur de tidare produkterna i sommarkollektionen ser ut, Primadonnans häst från 2012, Snorkfröken och poeten från 2013 och Segla med klippdassar och Too-Ticki från 2014. Men oavsett om man samlar eller inte så är mumin barnsligt söta och gillas även av många vuxna, därför tycker jag att de passar lika bra som student- som doppresent. Sommarens kollektion "Ögonblick på stranden" går i typiska studentfärger - blått och gult.

Nya muminporslinet - bra student- eller doppresent

I sommar välkomnar Arabia de sista delarna i sommarsäsongskollektionen. Kollektionen, som lanserades första gången för fyra år sedan, presenterar nu ett sista motiv som ger historien ett lyckligt slut. Ögonblick på stranden speglar de vackraste av känslor när Mumintrollet blir kär i Primadonnan, en tjusig cirkusstjärna som blivit strandad i Mumindalen på grund av översvämningen som orsakats av att det regnat i flera månader.

Illustrationerna för ”Ögonblick på stranden” kommer ursprungligen från Tove Jansson första seriestripp ”Mumintrollet blir kär".
Mugg 30 cl, Rek. utpris 249 kr
Skål 15 cm, Rek. utpris 299 kr
Sked “Mumin på styltor”, Rek. utpris 99 kr
Sked “Primadonnans häst”, Rek. utpris 99 kr
www.arabaia.fiNyckelord:

Barn

Nyheter

Porslin

Presenter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår