AlltomBostad
 

Nya villatrenden!

Nya villatrenden!

De hetaste trenderna för villafasaden handlar om naturfärger, miljövänlighet, stora glaspartier och underhållsfria material. Det visar den årliga arkitektundersökningen från Cembrit där 100 arkitekter har intervjuats.

I valet mellan naturfärger, pastellfärger och starka klara färger tror en stor majoritet av arkitekterna (90%) att det är naturfärger som gäller framöver på villafasaden. Vitt, grått och svart, i nämnd ordning, är de mest populära färgerna.Andra starka trender är miljöcertifieringar, stora glaspartier och underhållsfria material. I materialtoppen finner vi träpanel, fibercement och tegel, där de två sistnämnda inte kräver något eller minimalt med underhåll.

- Fibercement har nu gått om tegel, vilket kan förklaras av att många tilltalas av en ren slät yta som passar den moderna stilen, säger Anna Ranow, kommunikationsansvarig på Cembrit som har initierat undersökningen.

64 procent, nära två av tre arkitekter anser att fasaden är mycket viktig för fastighetsvärdet.

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår