AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

9 februari 2017

...och så var det ju det där med blå väggar!

På möbelmässan., Stockholm Furniture & Light Fair, så hade inredningsstylisten Lotta Agaton inrett årets trendutställning. I år hade den fått namnet Contrasts och i den ville hon påvisa kontraster mellan färg, form och textur. I övrigt så ville hon också visa att idag är det inte så står skillnad mellan till exempel ett hem och ett kontor, eller en butik. Hon vile påvisa att det inte finns några gränser och att vi kan använda färg på oväntade sätt och framförallt inte ska vara rädda för att använda färg.
Det jag gillade mest var den här blå väggen, de strikta möblerna i metall och brunt blir så snygga framför den, och svartvita tavlor poppar liksom ut från väggen med den kontrasten som det blir.

Jag har sett mörkblå väggar på fler ställen på senaste tiden och det är så himla snyggt! Och då menar jag inte någon "svenskaflagganblå" eller "himmelsblå" uten den här lite tyngre mörka blå färgen. Även mörkt blågrön färg är så snyggt, och då ska man våga gå loss även på lister och dörrfoder tycker jag. Vill man ha tapet på väggarna kan man satsa på den där mörka färgen på dörrarna, och listerna. 

Trend exhibition 17/18 av Lotta Agaton på Furniture & Light Fair Foto: Annika Rådlund
Trend exhibition 17/18 av Lotta Agaton på Furniture & Light Fair Foto: Annika Rådlund

Nu är det inte vitt och fräscht som gäller - nu är det blått är flott! Mörka blå kulörer på väggar, dörrfoder, lister och/eller dörrar ger en fin kontrast mot möbler i metall, ljust trä, läder eller ljusa färger. Även helt svarta möbler till kan bli läckert.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.stockholmfurniturelightfair.seNyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Mässor

Sovrum

Tips

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår