AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

26 juni 2013

Odla egna örter på köksbänken

Fiskars KitchenGarden är en odlingslösning med LED-belysning där kryddor och örter hålls färska och tillåts att frodas i en kontrollerad miljö. Om man köper favoritkryddorna i affären och placerar dem i KitchenGarden så ska kupan skydda växterna mot uttorkning utan några brummande vattenpumpar. Fyll sedan på med vatten, slå på LED-ljuset och stäng kupan. KitchenGarden är utvecklad för att hålla förodlade växter fräscha, men för den inbitne inomhusodlaren finns alla möjligheter att följa växten från frö till mogen planta.

Odla egna örter på köksbänken

Fiskars KitchenGarden kommer i två modeller, Basic och Premium. Basic-versionen har en LED-stav med vitt ljus vilket skapar ljusförhållanden som passar alla växter. Premium-modellen har sex lampor som möjliggör ett ljusspektra med rött, blått och vitt ljus samt en fjärrkontroll som låter dig anpassa inställningarna för att skapa gynnsamma växtförhållanden. Blått ljus är bra för tidiga växtstadier, det vita ljuset bidrar till en fin arom och bildande av antioxidanter. Rött ljus låter bladen växa sig extra stora. Dessutom behöver man aldrig stänga av eller på ljuset eftersom Premium -modellen har en förinställd tidscykel med 16 timmars ljus och 8 timmars mörker.

 

FiskarsNyckelord:

Detaljer

Kök

Nyheter

Tips

Trädgård

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår