AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

22 juni 2011

Om du bor i mitt hem så bor jag i ditt!

Hembyten är en annorlunda och onekligen spännande semesterform! Det har visat sig att fler och fler skandinaver är medlemmar på de hemsidor som finns för hembyten. Danskarna ligger i topp. Det vore inte helt fel att åka en vecka till Danmark och bo i något fint hus vid havet... Eller varför inte i Köpenhamn och tillbringa några dagar där? Eller till Spanien eller Italien i någon liten by..

Hembyte.nu meddelar att det finna många som är intresserade av att komma till oss i Sverige, från världens alla hörn. De har 450 medlemmar i Sverige men de har fått in 1100 ansökningar från de som vill komma hit. Det är inte bara Stockholm som lockar, utan även små röda stugor på landet.

Om jag har förstått det rätt så betalar man inget för själva bytet, men man betalar en avgift för att vara medlem i någon av organisationerna. HomeExchange.com är den största med över 40 000 medlemmar i 137 länder. Genom att vara medlem i en klubb är dina personliga uppgifter bara tillgängliga för andra medlemmar. Priserna varierar mellan olika klubbar, mycket beroende på deras storlek. Medlemmarna är antagligen människor som vill resa mycket, är intresserade av andra kulturer och människor och som tycker att det är roligt att se något annat än de vanliga turiststråken. Dessutom är det billigt.

Tänk att få semestra bekvämt med allt du behöver i köket, leksaker till barnen, trädgård och kanske slippa hyra bil! Det vore bra. Men å andra sidan kanske man hamnar i ett hus med takdropp, grannhundar som skäller, bikupor utanför fönstret och avlopp som inte fungerar.
Själv har jag inte provat den här typen av semester. Men jag måste säga att det verkar spännande. Vill du bo i mitt så bor jag i ditt!

Om du bor i mitt hem så bor jag i ditt!

Foto: Annika Rådlund
Vill du byta din lägenhet i stan mot en stuga på landet under semestern? Eller vill du byta din stuga i skogen mot boende vid stranden?
De tre största hembytarorganisationerna Homeexchange, Hembyte.nu och Bostadsbyte har 1200 medlemmar tillsammans, och ca 5000 sängar till förfogande i Sverige, samt möjlighet att byta boende med någon i ett annat land.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår