Pernilla Wahlgren har gjort en köksserie med Sagaform!

Pernilla Wahlgren har gjort en köksserie med Sagaform!

Idag på Formex så visade Sagaform och Pernilla Wahlgren upp resultatet av deras samarbete. En köksserie som heter "Piccadilly", lätt att komma ihåg med tanke på Pernillas 80-talshit Piccadilly Cirkus.
Jag passade på att ställa fem frågor till henne:

- Hur delaktig har du varit i designen av serien?
- Jag har varit delaktig i färg och form och till inspirationen. Jag gillar runda former och inte så kantiga saker.

-Hur gick valet av färg till?
- Jag ville ha milda och varma pasteller. Egentligen är de flesta gratängformar vita, men jag ville ha lite färg. Jag gillar rosa och ljusblått.

- Vilka är målgruppen?
- Så fort man har flyttat hemifrån egentligen. Den är inte riktad till någon speciell ålder, jag tror att även barn gillar den. Man kan till exempel äta glass in den här, säger hon och pekar på en liten form med blomformade kanter.

- Vad har du själv för porslin och kommer du att ha den här serien hemma hos dig?
- Jaaa, det kommer jag. Just nu har jag mycket vitt men jag vill gärna ha mer färg.

- Kommer du att ta dig an fler sådana här samarbeten i framtiden?
- Ja, absolut. Jag tycker att det är roligt för jag tycker om att laga mat. I mina kökböcker är det mycket porslin så jag vill göra en kokbok med eget porslin. Snygg och bra med egna recept.

Här en bild på Pernilla Wahlgren och formgivaren Ann-Carin Wiktorsson och när Piccadilly premiärvisades idag. Köksserien Piccadilly är en matlagningsserie som utvecklats av Pernilla Wahlgren i samarbete med formgivaren Ann-Carin Wiktorsson för Sagaform. Piccadilly består av bland annat ugnssäkra portionsskålar i olika storlekar, pajformar i olika storlekar, ugnssäkra fat, skålar och portionsformar i rosa, sand och turkos.
Varje produkt ligger i en fin gåvoask och medföljer gör även ett recept från Pernilla som är speciellt utvalt för att passa respektive produkt.
www.sagaform.se
www.formex.se


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Facebook Twitter Google Plus Google Plus