Philips DJ Mixer för hemmabruk - med Armin van Buuren!

Philips DJ Mixer för hemmabruk - med Armin van Buuren!
Snacka om att vi i presskåren blev exalterade på Ifa-mässan i Berlin då dj Armin van Buuren plötsligt klev in och presenterade Philips senaste musiksatsning- Dj Mixer. Med den ska en vanlig discodansare som jag klara av att mixa egna låtar! Van Buuren har varit med och utvecklat produkten (han har blivit framröstad som världens bästa dj år i rad) för att den ska bli så bra som möjligt. Man kan koppla på ipaden och göra egna slingor, mixa ihop låtar och även spara dem för kommande partyn. Eller bara för vanliga hemmakvällar förstås. Den där hade jag velat ha då jag var träningsinstruktör (jag var det innan jag blev journalist) för att mixa ihop låtar och lägga dem i det bpm (beats per minute- dvs hur många taktslag i minuten) som man vill ha. Lådan kommer att kosta cirka 400 euro, alltså lite mindre än 4000 kr i butik.

Drömmer du om att vara DJ? Philips inlett ett samarbete med världsstjärnan DJ Armin Van Buuren att skapa M1X-DJ, ett allt-i-ett mixerbort som är prisvärd i förhållande till vad en "vanlig" DJ-utrustning kostar.  Den har en iPad-docka och är en mobil "bergsprängare". Här behöver man alltså inte köpa till förstärkare, högtalare, mixer och högvis av andra prylar som annars behövs för att kunna mixa musik.

Om man har bakgrund som DJ så tycker man kanske att alla spakar och knappar sitter tätt ihop, men om man är en nybörjare som dj eller bara vill ha det för "coolt hemmabruk" då blir funkar den kanonbra, och blir säkert en riktig snackis bland kompisarna. Vad man behöver är då en iPad - och en djay 2 app. Så man kan säga att M1X-DJ är en kontroll som talar till en app. Och där kan man justera bas, mellanregister och diskant, tempokontroll och effekter (ekon osv) och triggers. Party on!
Finns snart i butik eller webshop på nätet. Pris cirka 400 euro.

 

Armin van Buuren om M1X-DJ (1,30 min klipp)
Armin van Buuren om M1X-DJ (11,20 min klipp) morgonpresentationen på Ifa- mässan

P
hilips
IFA-mässan- är Europas största mässa för hemelektronik

Facebook Twitter Google Plus Google Plus