AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

2 december 2012

Provade att blåsa glas i Kosta Bodas glashytta!

I helgen provade jag att blåsa glas i Kosta Bodas glashytta. Det är en sån där grej som jag har haft på min lista över saker som jag vill göra innan jag ska kasta in hatten, om man säger så. Nu har jag provat och det var inte helt enkelt vill jag lova, men kul! Jag trodde att man behövde mycket kraft och stora lungor för att blåsa, men tricket var att blåsa med jämn ström och långsamt. Glasbubblan kallnade fort, och PANG så exploderade den om man blåste för hårt då. Inget kalas utan kras.

Foto: Minna Mercke Schmidt
Foto: Minna Mercke Schmidt

I en guidad visning på Kosta Boda ingår en presentation av glasbruket och ett besök i hyttan. Man får lära sig om glastillverkning och hur det går till att blåsa, slipa och måla glas. Visningen tar cirka 30 minuter och kostar 50 kr per person. Att prova på glasblåsning kostar 245 kr.


Kosta BodaNyckelord:

Besök

Övrigt

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår