AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

7 mars 2016

Provligg i tio minuter

Ikea kommer nu att satsa på ett nytt sängsortiment och de lanserar även ett sängtest på nätet där man kan svara på frågor om hur man sover (ryggläge, sidan eller mage), hur mycket man väger, hur många som sover i sängen, om man är varm eller kall - för att man ska kunna hitta en madrass som passar perfekt.

Sömnen påverkar mer än vi tror, för om man sover bra så fungerar både minnet och koncentrationen bättre. I en undersökning som Ikea har gjort så visar det att nästan en av tre sover dåligt och att de inte väljer säng efter sovställning. Ett vanligt misstag är att många väljer för hård säng, därför tipsar man om att man ska provligga sängen i butiken i minst tio minuter. Man kan ju ställa alarmet på mobilen då ifall man slumrar till ordentligt, så slipper personalen väcka en när butiken stänger.

Ikeas nya sängsortiment Foto: Ikea
Ikeas nya sängsortiment Foto: Ikea

Till Ikeas sängsortiment adderas nu nya kontinentalsängar som ska ge maximal avlastning och sömnkomfort tack vare madrasser i tre lager. Alla kontinentalsängar har fått en matchande huvudgavel.

Ett par prisexempel:
 VALLAVIK kontinentalsäng HYLLESTAD medelfast, TUSSÖY grå 160×200 cm 13495 kr, 180×200 cm 14495 kr (den mörkblå gaveln med knappar) HÄXÖRT påslakan 2 örngott, vit/grå, 499 kr/st.

 DUNVIK kontinentalsäng HOKKÅSEN fast, TUSTNA mörkgrå, 160×200 cm 13445 kr, 180×200 cm 15195 kr, (den ljusgrå släta gaveln). GÄSPA påslakan 2 örngott, mörkgrå 499 kr, TUSENSKÖNA överkast mörkgrå, 599 kr. www.ikea.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

www.ikea.seNyckelord:

Butik

Inredning

Inspiration

Nyheter

Sovrum

Textil

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår