Rädda planeten – läs instruktionerna till din diskmaskin

av: Mumlan Nyhlin

Jag är egentligen inget fan av bildlösa inlägg, men nu sitter jag vid en tillfällig dator och sprang på en intressant grej, så ni får stå ut!

'En ny studie från universitetet i Bonn visade att bland hushåll i Tyskland, Italien, Sverige och Storbritannien hade 30 procent aldrig läst instruktionsboken för sin diskmaskin. 86 av deltagarna i undersökningen använde bara en eller två olika program av ett utbud av de i genomsnitt 5 program som finns på diskmaskinen. Om fler skulle ta sig tid att läsa igenom instruktionsmanualen och använda rätt inställningar skulle vi kunna spara både vatten och energi.

Så många som 42 procent av svenskarna i studien antog felaktigt att deras diskmaskin automatiskt skulle välja den mest miljövänliga inställningen. Bara 9 procent av de tillfrågade  svarade att de regelbundet använde “Eco”-funktionen på sin diskmaskin. I Storbrittanien var hela 29 procent ovetande om att det överhuvudtaget fanns en “Eco”-funktion.'

Detta meddelade Electrolux i ett pressmeddelande. Intressant! Själv har jag inte ens någon diskmaskin hemma, men på jobbet sätter jag alltid igång 'standardprogrammet'. Har du koll på alla funktioner och program i din diskmaskin?

Nu blir det en sväng på Nordbygg, skulle behöva en hel vecka för att hinna med allt spännande! Ska du dit? Missa inte Byggfaktas monter! 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus