AlltomBostad

Rätt sätt att måla paneltak

Rätt sätt att måla paneltak

Är du trött på furugul träpanel och vill måla paneltaket vitt? Vi har produkterna och tipsen som hjälper dig till ett snyggt resultat.

Träpanel för väggar och tak innehåller ofta en hel del kvistar och mörka partier. Dessa kan lätt blöda igenom färgen och ge fula fläckar på den målade ytan. För att undvika det behöver kvistarna isoleras.

Lättast gör du detta med Caparols Iso Trägrund. Det är en lösningsmedelfri, vit specialgrundfärg, speciellt framtagen för att måla paneltak, som med hjälp av katjon-teknik isolerar det mörka färgämnet i panelens kvistar och fläckar. Måla hela panelen två till tre gånger och låt färgen torka ordentligt mellan strykningarna.

Iso Trägrund ger en vit, behagligt matt yta som inte behöver målas över. Skulle du vilja ha en annan glans eller kulör på ditt paneltak (eller väggpanel för den delen!) så kan du måla över med valfri vattenburen vägg- tak- eller lackfärg i Caparols sortiment.

Tänk på: Det finns ingen behandling som helt kan garantera isolering av alla kvistar. En del virke är väldigt kådrikt, vilket gör det svårt att få helt fläckfritt. Iso Trägrund är en specialgrundfärg som ger optimal effekt samtidigt som den är enkel att arbeta med.

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår