AlltomBostad
 

Rengör stall och ladugårdar

Stall och ladugårdar har mycket stort fukttillskott av t ex. djur och spillning. Dessutom fastnar spillning överallt på väggar, golv och tak. Temperaturen håller sig alltid en bra bit över plusstrecket. Detta medför ett gynnsamt förhållande för påväxt av mögel etc. i just sådana här byggnader.

Vanliga konstruktioner i stall- och ladugårdsbyggnader är stomme av trä och/eller betong och cementsten. Även korsvirkeskonstruktioner förekommer. De är ofta målade invändigt med slamfärg eller liknande.

Arbetsbeskrivning:
Inga djur får vistas i byggnaden under själva behandlingen av det kemiska preparatet och inte heller de närmaste 12 timmarna efter behandling. Förvara inte djurfoder i den berörda delen av byggnaden under behandlingen. Städa ytorna från smuts och spillning med högtryckstvätt eller med borste och vatten. Används högtryckstvätt ska detta ske med varsamhet så att byggnadsmaterialen inte tar skada.

Applicera Mögel-Fri med spruta, borste eller pensel. Beläggningen ”vissnar” omgående och ytan blir steriliserad. Ev. rester av beläggningen kan senare borstas eller tvättas bort. Åtgång: 0,2-0,25 liter/m²

Vid målning efter behandlingen ska erforderlig tvättning utföras av ytorna. 

Mögel-Fri är långtidsverkande saneringsmedel som kan användas i förebyggande syfte. Påverkar inga byggnadsmaterial negativt. Etsar ej.

Mögel-Fri är inte klassad som miljöskadlig, giftig, eller hälsoskadlig. Den mängd ett djur kan få i sig när det slickar eller tuggar på en behandlad yta är mycket liten.

Kan irritera andningsorgan och framkalla nysningar vid sprutning, använd andningsskydd (P2-filter) och skyddsglasögon.

När man ser att påväxten börjar komma tillbaka behandlas ytorna med Mögel-Fri. Ytorna tvättas före behandling vid behov.

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår