Robotklipparen som är Bäst i test

Robotklipparen som är Bäst i test

Min kollega Henrik Fitinghoff har ända sedan förra våren textat olika robotklippare, senaste testet kan du läsa här och det visar att det finns en hel del grymt bra klippare på marknaden och att en del behöver fila lite mer på tekniken...
Vinnaren i testet blev Husqvarna 330X, och omdömet efter alla tester låter såhär:
Husqvarna 330X är fortfarande herre på täppan. Och det är guidekabeln som i slutändan gör att den slår konkurrenterna. Det tillsammans med en pålitlighet som hamnar bland topprobotarna gör att den kan vara säker på toppen, ett litet tag till. För nu börjar konkurrenterna flåsa dem i nacken, och både Honda och Viking har något riktigt bra på gång. Det märks att Husqvarna varit förebilden när det gäller många detaljer, och den som först hittar ett sätt att gå runt guidekabeln kommer att ha sin lycka gjord. Med detta sagt har vi egentligen inget att anmärka på de närmast efterföljande konkurrenterna heller, bara att Husqvarna har ett litet tekniskt övertag än så länge.

Sugen på att klippa till på en robotklippare? Det är i all fall jag. För mig tar det över tre timmar att klippa gräsmattan, varje vecka. De tre timmarna skulle man ju kunna lägga på att trimma buskar, såga grenar och annat trädgårdsgöra istället... Hur som helst, kolla gärna in testet för man blir lite klokare och får lite mer koll på vad klipparna kan och inte kan göra.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus