AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

3 oktober 2013

Roliga figuriner av Alexander Tallén på Hem och Villa

Idag har jag varit på öppningen av Hem och Villamässan. I ett utställningsområde hade trendanalytikern Stefan Nilsson från Trendgruppen valt ut alster av tio unga nyutexade studenter från Konstskolorna i Stockholm. Andreas Talléns figuriner var verkligen något nytt som man inte har sett förut. De här var allt annat än traditionella figuriner. Gone bananas? Var en tanke som dök upp i mitt huvud. Ja, det har han verkligen gjort, och resultatet blev fantastiskt.

Foto: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund

Beskrivningen prydnadsfigurerna löd så här; " I Alexander Talléns projekt står porslinsfigurinen, dess tradition och visuella dragningskraft i centrum. Alexander utgår från den europeiska figurinens glansdagar under 1700-talet och utforskar fiturintraditionen i en uppdaterad version. Med ett sökande efter kontext och komplexitet har Alexander använt sig av självporträttet som ett verktyg att behandla och tränga sig in i figurinens svulstiga och dekorativa värld och ställa frågor som identitet, genus och ursprung."Nyckelord:

Detaljer

Mässor

Nyheter

Porslin

Prylar

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår