AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

5 oktober 2014

Rörstrands nya servis! Inwhite & Inblue av Monica Förster

Rörstrand har nyligen presenterat sin största designsatsning på många år: servisen Inwhite & Inblue med design av formgivaren Monica Förster. Servisen finns i vitt (Inwhite) och med blått mönster (Inblue), båda i hållfast vitroporslin, som kan användas var för sig eller tillsammans. Formen är inspirerad av Rörstrands servisklassiker Blanche från 1930-talet, som formgivaren fann vid ett av sina researchbesök vid Rörstrands museiarkiv. Det här är förstås en servis som kommer att finnas i butikerna i många år framöver, något att samla på. Det som är så bra är att den går att matcha med mycket som man redan har, det vill säga vita eller blå uppläggningsfat och skålar. Om man sedan innan gillar blåvitt porslin, som jag gör. För det kan ju ta en stund att samla hela servisen om man inte köper allt på en gång. Sedan tror jag säkert att fler delar kommer att presenteras framöver.

Inwhite & Inblue Foto: Annika Rådlund
Inwhite & Inblue Foto: Annika Rådlund

Inför designarbetet gjordes en studie om konsumenters matvanor, vilket ledde till utformningen av servisens sex delar. Resultatet blev en tidlös vardagsservis där det ingår en skål, pastatallrik, assiett, tallrik, stor serveringsskål och en mugg. Samtliga delar finns i vitt eller med mönster i blått som går att mixa och matcha hur man vill.
Inwhite/Inblue tallrik 27 cm, 199 Sek / 219 Sek
Inwhite/Inblue tallrik 19 cm, 179 Sek / 199 Sek
Inwhite/Inblue djup tallrik 21 cm, 179 Sek / 199 Sek
Inwhite/Inblue skål 55 cl, 129 Sek / 149 Sek
Inwhite/Inblue mugg 35 cl, 129 Sek / 149 Sek
Inwhite/Inblue serveringsskål 2,5L, 699 Sek / 749 Sek
Finns i butik från vecka 40.
 

RörstrandNyckelord:

Nyheter

Porslin

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår