AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

30 januari 2015

Rosa slåpe - ny servis från Wik & Walsøe

Norska Wik & Walsøe har porslin i den mest romantiska och ljuva stil man kan tänka sig. Små älvor och blommor i guld, beige eller ljuvt rosa på vit botten. Under inredningsmässan Formex presenterade de sin senaste servis som finns i 16 olika delar och heter Rosa Slåpe. Ja, då undrar ni säkert vad Slåpe betyder och nu har jag lärt mig att det är norska för Slånbuske. Slånbuske är en planta i ros-familjen och den trivs bäst, precis som Ulf Lundell, bäst i öppna landskap och kustnära områden. Förr i tiden trodde man att slånbärsbusken hade övernaturliga krafter, därför hängde men förr upp den på Valborgsmässoafton för att skydda sig mot häxor.

Rosa slåpe - benporslin från Wik & Walsøe. Foto: Annika Rådlund
Rosa slåpe - benporslin från Wik & Walsøe. Foto: Annika Rådlund

Designstudion Wik & Walsøe har fått inspiration till sin nya servis Rosa Slåpe från den taggiga slånbärsbusken med dess rosa blommor. Den stora vasen är också en av deras vårnyheter, Alvedrøm med älvor i ljus champagnefärg på vitt botten. www.wik-walsoe.noNyckelord:

Inredning

Mässor

Nyheter

Porslin

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår