AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

12 mars 2010

Rum & Trädgård

av: Mumlan Nyhlin

Igår svängde jag förbi mässan Rum och Trädgård som just nu går av stapeln i Kista. För den som letar spännande fröer, vill köpa billiga orkidéer, har planer på att skaffa pool/spabad eller bara vill få lite inspiration till uteplatsen är det en guldgruva. Jag hade gärna sett lite mer för oss balkongodlare dock.

Jag hann med att lyssna på flera intressanta föredrag. Bland annat berättade Bo Rappne (från Ulriksdals slottsträdgård och Äntligen Hemma) om hur man blir av med mossan i gräsmattan, hur man jordförbättrar och varför man bara ska använda naturlig gödning.

Peter Englander (driver Apotekarns trädgård i Simrishamn) har skrivit en härlig bok om hur man fixar en egen Medelhavsträdgård. Boken heterLivet i solen och har många bra tips och fantastiska bilder från hans egen trädgård, trädgårdar han designat och trädgårdar i Medelhavet. På mässan kan du köpa boken och få den signerad. Han är rolig och intressant att lyssna på och det är inte utan att man funderar på att skaffa mosaikbord, rosmarin och porlande vatten till balkongen...

Hannu Sarenström (på Kinnekulle)visade färgsprakande bilder från alla världens hörn, bland annat sin egen trädgård. Han förklarade på pedagosikt vis, med mycket inlevelse och inspiration, hur du får trädgården att blomma hela sommaren.

Spännande att se samma tendenser inom trädgårdsområdet som inom mat och inreding. Tillbaka till mormors tid. Genuint, personligt och designat utan att det får synas för mycket. Pelargoner, tulpaner, fruktträd och Waldermarsuddekrukor. Oj vad jag vill få jord under naglarna och se små sticklingar växa till liv nu!

Mässan håller på hela helgen!Foto Mumlan Nyhlin, får ej kopieras.

Bilden visar en av sex månader i Hannu Sarenströms utställning In Våribus, som visar en trädgårds olika skepnader, från april till september.

Av: Mumlan NyhlinNyckelord:

Inspiration

Mässor

Trädgård

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår