AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

21 september 2014

Runt fönster mellan hall och vardagsrum

Om huset har en öppen planlösning så är det ändå skönt att ha en hall, så att man inte kliver rakt in in vardagsrummet eller köket. Även om man inte har en dragig ytterdörr så kommer det ändå in kall luft där då dörren öppnas och stängs på vintern. Om man då sitter och myser i soffan så är det inte fullt så mysigt om den kalla luften kommer rakt på en. Då kan det istället vara bra att avgränsa med en liten skiljevägg. På stugmässan som jag var på i somras hade man monterat ett runt fönster på en hallvägg i ett av husen. Det var en trevlig lösning tycker jag, hallen blir då inte så mörk och man upplever ändå att det är luftigt. Det kändes väldigt hemtrevligt att se den mysiga soffhörnan genom fönstret. En bekant till mig som har en öppen planlösning funderar nu på att resa en vägg för att skapa en hall, "det känns mer välkomnande och mysigare" och han tycker att det känns kalt att det bara är en stor yta framför honom när han kommer hem. Han har också det där problemet med luftdraget från ytterdörren då han sitter i soffan. Jag ska ta och tipsa honom nu om hur de hade gjort i den här hallen.

Hallvägg med runt fönster Foto: Annika Rådlund
Hallvägg med runt fönster Foto: Annika Rådlund

Inbjudande hall med ett runt fönster i väggen. Hallen blir ljusare och från soffan kan man se vilka som kommer in genom ytterdörren.
Bilden togs på mässan Lona-Asuntomessut i juni.

 

Loma-AsuntomessutNyckelord:

Bygg

Detaljer

Inspiration

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår