AlltomBostad
 

AoB Bloggen med Annika Rådlund

5 oktober 2014

Så blir den gamla träpallen trendig

Att ha en eller ett par pallar i hemmet är bra, då har man alltid en extra sittplats och de är dessutom bra att stå på när man inte riktigt når upp. Om man vill få en lite trendigare pall av en vanlig träfärgad variant så kan man måla vissa delar av den och låta en del områden vara trärena. Man kan till exempel låta sidorna av sittskivan eller benen vara omålade. På sitsen kan man använda maskeringstejp om man vill göra ett mönster där, lättast är att göra ränder, ett kryss , ett utropstecken eller en rak bokstav som A eller M.

Anza
Anza

Här kan man se hur lätt det är att sätta sin egen prägel på en pall.
Måla en pall – steg-för-steg:

1. Börja med att slipa pallen med ett fint sandpapper. Detta för att få bort eventuella ojämnheter och för att färgen sedan ska kunna fästa på det släta underlaget. Torka sedan bort slipdammet med en mikrofiberduk lätt fuktad trasa.

2. Mät och märk ut med tejp för att skapa dina mönster och färgavgränsningar.

3. Grundmåla och låt färgen torka.

4. Täckmåla två gånger. Nu är det extra viktigt att välja en riktig bra lackpensel som ger en fin slutfinish.

5. När målningen är klar, dra bort tejpen och låt färgen torka.


AnzaNyckelord:

Detaljer

Inredning

Övrigt

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår