AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

29 juni 2016

Så fixar du ett bord och soffa av lastpallar

Något som används mycket inom återbruk är lastpallar. Många har använt dessa till att bygga bänkar, soffor och bord. Vilket är en rätt enkel sak att göra. Skruva ihop två pallar om du vill ha en tjockare "möbel". Välj om hur du vill ha dem vända mot varandra, det blir mer luft mellan om man lägger dem på ett sätt och mindre om man lägger dem tvärtom. Om man behandlar träet så kan möblerna stå ute i ur och skur och det gör inget om man inte har något tak över uteplatsen.
Vill man ha något annat än bara träolja så spana in Cuprinols nya kulörkollektion som går under namnet ”Creative Garden” med 12 härliga kulörer, och är speciellt framtagna för uteprojekten. Läs mer på: http://www.cuprinol.se/creative-garden/.
Clas Ohlson bland annat finns olika hjul som passar http://www.clasohlson.com/se/b/Bygg/Hjul som man skruvar dit då man har målat klart.

Utemöbler av lastpallar målade med Cuprinol Creative Garden
Utemöbler av lastpallar målade med Cuprinol Creative Garden

Här har jag fått tips från Cuprinol hur man behandlar en pall för lång hållbarhet:
1. Tvätta rent med Cuprinol Målartvätt
2. Slipa ner ytan med sandpapper och borsta slipdammet. Slipa extra noga om pallen ska användas till att sitta på.
3. Behandla med Cuprinol Grundolja Träbas V, så får träet ett riktigt bra skydd mot fukt.
4. Måla ett lager med Cuprinol Trägrund V. Det gör att toppfärgen fäster ännu bättre. Hoppa över detta steg om du ska behandla med laserande produkt.
5. Avsluta med att måla 1-2 lager med Cuprinols snabbtorkande Dörr- & Fönsterfärg V eller Cuprinol Fasadlasyr, som framhäver trästrukturen. (Använd istället Cuprinol Ädellasyr om du ska lasera en yta som ska sittas på.)


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.
 

 Nyckelord:

Detaljer

Inredning

Inspiration

Prylar

Tips

Utomhus

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår