AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

26 november 2015

Så gör du en egen bokstavslampa!

Ikväll gjorde jag en egen bokstavslampa - kostnad 93 kr. Mycket billigare än flera varianter jag har sett. Jag köpte en bokstav i papp på Panduro för 39 kr och även en batteridriven ljusslinga för 54 kr. För att snabbt och enkelt montera dit den så använde jag en Dremel, ett elektriskt multiverktyg. Finns säkert andra sätt också, men så här gjorde jag och det gick väldigt smidigt.
1. Märk ut med blyerts var lamporna ska sitta.
2. Borra hål där märkningen är. Jag använde borrdelen som följde med dremmeln, den var precis lagom stor. Sen körde jag ner blyertspennan i hålen för att vidga den lite och för att trycka ner pappkanterna.
3. Jag gjorde hål på baksidan bokstaven för att få in lampslingan där. Då använde jag en liten skiva på Dremeln som det gick bra att skära i pappen med, snabbt och lätt. Det går säkert med en skärkniv eller annat också.
4. Jag tryckte ut en lampa genom varje hål på bokstaven.
5. Jag satte i batterier och tryckte på ON. Klart!

Bokstavslampa Foto: Annika Rådlund
Bokstavslampa Foto: Annika Rådlund

Bokstav i papp från Panduro H 17 cm, 39 k r. Ljusslinga med 20 Led lampor, 54 kr hos Panduro. Total kostnad: 93 kr. Förutom de två batterierna och Dremeln (den kostar 545 kr på NetonNet. Med den kan man göra mycket pysssel, den har 15 olika verktyg för skärning, sandpappersslipning, gravyr mm). Sedan kan man såklart måla bokstaven i valfri färg. Jag ska fråga min son imorgon bitti när han vaknar vilken färg han vill ha, sen får det får bli ett projekt för helgen. Blir säkert mer pyssel då!

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.Nyckelord:

Barn

Belysning

Detaljer

Inspiration

Övrigt

Prylar

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår