Så här ser Cult Designs nya porslinsserie ut

Så här ser Cult Designs nya porslinsserie ut

I mitten av januari kommer Cult Design att utöka stengodsserien Orient med teservisen Tea Time. Serien är inspirerad av afternoon tea, något som de tror kommer att växa i popularitet. Orientservisen utökas med tekanna, tårtfat, pralinfat, liten kanna, te- och kaffeburk samt blomvas. Nytt för våren är också den nya färgen Salvia. I den nya färgen kommer också mugg, frukostskål samt assiett.
Idag så visades den nya servisen upp och jag hastade dit på lunchen och spanade in de nya delarna. Formgivaren Marita Lord var på plats och berättade att hon har haft mångkulturell matlagning som inspirationskälla och att tittar man nära så ser man både symboler och prickar som hon hämtat från aboriginer (det var ju lite kul för hon kom först inte på vad de heter utan sa att "det är nästan som auberginer men det är ursprungsbefolkningen i Australien jag menar") , morer och svenskt allmoge. Hon sa också att även tedrickanden varit en stark inspirationskälla och att nuförtiden så är det många kulturer som möts vid testunden. . Ena dagen serveras kardemumma-te med baklava och de andra dagen dricker vi grönt te till kanelbullen. Som grädde på moset för oss som var på lunchvisningen så fick vi smaka på mästerkocken Carina Königs bakelser och scones. Mums!

Cult designs teservis kommer i butik i januari, men matdelarna finns redan nu. Här serverar mästerkocken Catarina König och formgivaren Marita Lord te i den nya delarna. Priserna kommer att ligga ungefär så här: Tekanna, rek. pris 499 kr, Tårtfat, rek. pris 399 kr, Pralinfat, rek. pris 239 kr, Liten kanna, rek. pris 179 kr, Teburk, rek. pris 219 kr, Kaffeburk, rek. pris 289 kr, Blomvas, rek. pris 269 kr,
Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

www.cultdesign.se
Facebook Twitter Google Plus Google Plus