AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

14 januari 2016

Så här ser nya Mumin - muggen ut

Historien fortsätter om Mumin och samarbetet med Håll Sverige Rent då den andra specialmuggen lanseras. Även denna mugg finns exklusivt på den svenska marknaden och bygger på kampanjen ”Rädda Östersjön”.

Mumintrollens skapare, Tove Jansson, älskade nämligen havet och naturen och hon tillbringade sina somrar på ön Klovharun något som återspeglas bland annat i boken ”Pappan och havet”. Under 70-talet illustrerade hon, tillsammans med sin bror Lars, Muminaffischer för stiftelsen Håll Sverige Rent i deras kampanj ”Rädda Östersjön”.

Nu kommer några av motiven att återlanseras genom Håll Sverige Rents kampanj. Genom att köpa muggen bidrar man till Håll Sverige Rents arbete med att upplysa barn och ungdomar om nedskräpningens påverkan på vår miljö. Motivet påvisar problemen om vad som händer om vi skräpar ner våra hav. Viktig fråga att prata om med barnen såklart.

Håll Sverige rent - Arabia
Håll Sverige rent - Arabia


Muggen finns i butik från 1 februari 2016. Specialmugg Håll Sverige Rent, 30 cl. Rek. pris 299 Sek. 15 kr/såld mugg går till stiftelsen Håll Sverige Rent.

Så här såg förra muggen ut.


Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.



Nyckelord:

Barn

Detaljer

Nyheter

Porslin

Presenter

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår