AlltomBostad

Så lång tid tar det att sälja sin bostad

Så lång tid tar det att sälja sin bostad

Det tar allt längre tid att sälja bostäder, visar nya siffror från Booli. Statistiken är uppdelad per län, och visar hur många dagar det tog att sälja en villa respektive lägenhet i varje län i oktober månad.

– Längre annonstider innebär att man som köpare kan ta sig tid att sondera marknaden och göra ett genomtänkt köp. Det är ganska sunt att affärerna får ta lite längre tid, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

Att sälja sin lägenhet tog längre tid i alla län utom 3 jämfört med oktober både 2016 och 2017. Snabbast gick det att sälja sin lägenhet i Skåne och Västmanlands län, där annonstiden i snitt låg på 18 dagar under oktober.

Längst tid tog det att sälja sin lägenhet i Norrbotten och Gotlands län. Gotland hade den näst högsta annonstiden föregående månad, i snitt tog det 30 dagar att genomföra en lägenhetsförsäljning. Trots detta var annonstiden för lägenheter på Gotland kortare i oktober i år jämfört med samma period både 2016 & 2017.

Husaffärerna tar längre tid i nästan alla län
I de flesta län har det tagit längre tid att genomföra en husaffär i år jämfört med samma period för både ett och två år sedan. Undantagen är Dalarna, Gävleborg, Värmland och Örebro län, där det gått snabbare att sälja sin villa i år.

I Stockholms län tog det i snitt 27 dagar att sälja sitt hus, för två år sedan tog det 17 dagar. Som säljare kan det vara en bra idé att ställa in sig på att försäljningen kan ta lite längre tid än man räknat med.

– Även om annonstiderna i Stockholm ökat med 10 dagar sedan oktober 2016 så är vi fortfarande nere på väldigt korta annonstider, säger Matilda Adelborg.

 

Lägenheter Antal dagar
1. Skåne län 18
2. Västmanlands ln 18
3. Hallands län 19

Hus Antal dagar
*1. Västmanlands län 21
2. Östergötlands län 21
3. Örebro län 24

 

 

Av: Annika Rdlund Källa: Booli

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår