AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

19 mars 2018

Så påverkar dofterna i hemmet hur vi mår

Visste du att luktsinnet är det enda sinnet som leder rakt in i hjärnans emotionella centrum? Det är därför lukter och dofter är så starkt sammankopplade med våra känslor och minnen. Ni vet hur det är när man ibland doftar på en viss parfym så minns man helt plötsligt saker man hade glömt....Dofter påverkar oss ständigt även om vi inte alltid är medvetna om det. Det kan man tänka på när man köper doftljus till exempel...

Lavendel är en doft man kan hålla utkik efter om man ska köpa väldoft till hemmet, den lindrar nämligen oro och hjälper mot sömnproblem Man kan till exempel tända ett ljus med lavendeldoft, dricka lavendelte, fylla kudden med lavendelblommor samt droppa eterisk lavendelolja på huvudkudden eller i badvattnet för att lindra oro och motverka sömnproblem och det ska även vara effektivt mot huvudvärk och migrän.

Så tänd ett ljus, droppa lite olja i badvattnet och mys....

Lavendeldofter från Saponi Panier Des Sens Lavendel
Lavendeldofter från Saponi Panier Des Sens Lavendel

Saponi har så fina förpackningar tycker jag! Lavendel får mig alltid att tänka på min farmor, hon brukade ha lavendel bland lakanden så det har jag också på sommaren, då torkar jag lavendel och lägger i tygpåsar.

Smartljus & doftpinnar som tar bort matos,199kr/299kr Durance/Saponi Doftljus,179kr Panier Des Sens/Saponi Smartljus & doftpinnar som tar bort tobakslukt,199kr/299kr .

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.Nyckelord:

Detaljer

Inredning

Nyheter

Sovrum

Tips

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår