AlltomBostad

AoB Bloggen med Annika Rådlund

27 mars 2018

Så ser nya zonkartan över Sverige ut

Undrar du vilken zon din trädgård finns i? Zonerna är en fråga som diskuteras eftersom klimatet förändras och växter kommer från hela världen. Kunskap om växternas klimatanpassningar är nyckeln till att förstå vad som påverkar deras härdighet och det hjälper oss att välja rätt växter och ge dem förutsättningar att växa och utvecklas på bästa sätt.
I samband med trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar gav Riksförbundet Svensk Trädgård ut två nya Faktablad på temat Zonkartan, Sveriges Zonkarta för vedartade växter och Vedartade växters härdighet och klimatanpassning.

Svensk Trädgårds Zonkarta - en vägledning för växtval. Svensk Trädgårds Zonkarta gäller för vedartade växter.
Svensk Trädgårds Zonkarta - en vägledning för växtval. Svensk Trädgårds Zonkarta gäller för vedartade växter.

Sverige är indelat i åtta odlingszoner och med hjälp av Zonkartan kan du se i vilken odlingszon din trädgård ligger. Zon 1 finns i landets mildaste delar och zon 8 i de kärvaste regionerna i norr.

Samtliga faktablad kan enkelt laddas ner från Riksförbundet Svensk Trädgårds hemsida: www.tradgard.org under kunskap, kunskapsbank och faktablad.

Riksförbundet Svensk Trädgård är Sveriges största trädgårdsorganisation med över 33 000 medlemmar och närmare 160 lokalföreningar i hela landet. Svensk Trädgård är en ideell organisation, vars ändamål är att främja fritidsodlingen och att verka för förbättring av trädgårdskulturen och boendemiljön.

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.Nyckelord:

Inspiration

Nyheter

Tips

Trädgård

Vardagsrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår