Så skapar du ordning och reda i barnrummet

Så skapar du ordning och reda i barnrummet

Att sortera upp alla leksaker är väldigt befriande på något sätt tycker jag. Då kan man se vilka saker de har vuxit ifrån och lägga dem i en hög för att ge bort eller i en hög för försäljning och man kan titta om trasiga leksaker kan lagas elller kasseras. Böcker som de vuxit ifrån kan rensas ur och prylar som hör ihop kan läggas samman.
Ingen vill ju till exempel lägga ett pussel där man vet att det fattas fem bitar, men om allt är på samma plats... då blir det också roligare för barnen att leka med dem.

I min sons rum har vi några stora genomskinliga lådor som han har tågbana, bilbana och klossar i. Andra småprylar ligger i några lådor, några är fina och några är mindre snygga (skokartonger). Att få ordning i barnummet innan jul kan vara en väldigt bra idé, annars kommer röran säkert bli ännu värre med alla nya klappar som kommer in...

Här är ett barnrum där man har skapat ordning med olikfärgade genomskinliga plastlådor från Orthex. Grymt bra! Montera hyllor på väggen om du inte har några för att få upp saker från golvet. Dammsug, torka och damma i alla hörn. En härlig känsla när det är klart!

Tips: Orthex har både förvaring med lock/clips, förvaring utan lock, förvaringskorgar, vattentät förvaring, förvaring med dekor, väggsystem, okrossbar förvaring och boxar för förvaring under sängen. www.orthexgroup.se

Följ Allt om bostad på facebook och på Instagram för att inte missa några nyheter.

Facebook Twitter Google Plus Google Plus